Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

  1. Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Οι αιτήσεις στα UNIC RESIDENCES μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πύλης στην επίσημη ιστοσελίδα residences.unic.ac.cy. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα γραφεία της UNIC Residences στη Λεωφόρο Μακεδονίτισσας 46, 2417 Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις Email: residences@unic.ac.cy, tzyrkas.c@unic.ac.cy Τ: +357 22050089 F: +357 22352029

2. Πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Οι αιτήσεις για τα UNIC RESIDENCES μπορούν να γίνουν μόνο όταν έχετε γίνει δεκτός για να σπουδάσετε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σας έχει δοθεί αριθμός φοιτητικής ταυτότητας από το Γραφείο Εισδοχής. Προτεραιότητα δίνεται στους εισερχόμενους φοιτητές στο UNIC για το 1ο έτος.

3. Ποια είναι η διάρκεια του Συμβολαίου Τυπικής Διαμονής;

Η διάρκεια του συμβολαίου διαμονής στα UNIC RESIDENCES είναι 51 εβδομάδες. Αυτό ισοδυναμεί με ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος.

4. Μπορώ να παρατείνω τη σύμβασή μου;

Δεν είναι δυνατό να παρατείνετε τη σύμβασή σας πέρα ​​από την ολοκλήρωση της αρχικής σύμβασής σας 51 εβδομάδων.

5. Πως μπορώ να κάνω κράτηση στα UNIC RESIDENCES ; Ποιες είναι οι Διαδικασίες Πληρωμής που έχω στη διάθεσή μου;

Οι πληρωμές καταβάλλονται σε μετρητά ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής (τραπεζική μεταφορά, τραπεζική κατάθεση, πάγια εντολή). Μπορείτε επίσης να πληρώσετε online μέσω πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα των UNIC RESIDENCES.

6. Υπάρχει χρέωση αν τερματίσω πρόωρα τη σύμβασή μου;

Μετά την καταβολή της προκαταβολής για κράτηση δωματίου στα UNIC RESIDENCES ή πληρωμή της πρώτης δόσης που απαιτείται για την κράτηση δωματίου, δεν μπορείτε να τερματίσετε τη σύμβασή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη “Συμφωνία Κράτησης” και στους Όρους και τις Προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα των UNIC RESIDENCES.

7. Έχω κλείσει για την στέγαση μου, αλλά δεν μπόρεσα να εξασφαλίσω την φοιτητική άδεια παραμονής μου στην Κύπρο, τι να κάνω;

Αν χρειάζεστε φοιτητική άδεια παραμονής για σπουδές στην Κύπρο, συνιστούμε να κάνετε κράτηση δωματίου στα UNIC RESIDENCES μόνο μετά την έκδοση της φοιτητικής σας βίζας. Εάν καταβάλετε μια προκαταβολή ή μια δόση προτού εκδοθεί η φοιτητική σας βίζα, κινδυνεύετε να χάσετε την πληρωμή σας εάν δεν εκδοθεί η φοιτητική σας βίζα. 

8. Έχω συγκεκριμένη θρησκευτική ή υγειονομική απαίτηση όσο αφορά τη στέγαση, ποιον πρέπει να ενημερώσω;

Εάν έχετε συγκεκριμένες θρησκευτικές ή υγειονομικές απαιτήσεις σχετικά με τη διαμονή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Διαχείρισης των UNIC RESIDENCES απευθείας στο residences.manager@unic.ac.cy.

9. Τι παροχές παρέχονται στα UNIC RESIDENCES; Θα πρέπει να φέρω τις δικές μου ηλεκτρικές συσκευές;

Δεν θα είναι αναγκαίο να φέρετε ηλεκτρικές συσκευές, καθώς τα δωμάτια του UNIC είναι εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες συσκευές (τηλεόραση, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο κ.λπ.). Στον χώρο των UNIC RESIDENCES υπάρχουν επίσης γυμναστήρια, εστιατόρια και καφετέριες.

10. Δεν είμαι φοιτητής 1ου έτους. Υπάρχουν άλλες επιλογές διαμονής εκτός από τις κατοικίες του UNIC;

Τα UNIC RESIDENCES θα δώσουν προτεραιότητα στους φοιτητές του 1ου έτους. Ωστόσο, εάν μετά την προτεραιότητα που θα δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές υπάρχουν ανοιχτές θέσεις , οι σπουδαστές προπτυχιακών (2ο , 3ο και 4ο έτος) και μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών θα μπορούν να κάνουν κράτηση στα UNIC RESIDENCES.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Διαμονής μας, επισκεφτείτε ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Διαμονής.

11. Έχω μια αναπηρία. Υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις φιλικές προς τα άτομα με αναπηρίες;

Τα UNIC RESIDENCES διαθέτουν δωμάτια σχεδιασμένα ειδικά για την εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εάν έχετε κάποια αναπηρία, πρέπει να το επισημάνετε όταν απαντάτε στο Γενικό Ερωτηματολόγιο που παρέχεται κατά την υποβολή αίτησης. Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε απευθείας το γραφείο των UNIC RESIDENCES.

12. Επιθυμώ να μείνω μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Μπορούν τα UNIC RESIDENCES να φιλοξενήσουν οικογένειες;

Οι φοιτητικές κατοικίες ΔΕΝ είναι κατάλληλες για οικογένειες. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να εξετάσετε τα ιδιωτικά διαμερίσματα που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο.

Για να βρείτε κατάλληλη διαμονή, παρακαλώ επικοινωνήστε: Email: residences@unic.ac.cy Ή tzyrkas.c@unic.ac.cy

13. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης ποδηλάτων στις κατοικίες;

Υπάρχουν χώροι στάθμευσης στο υπόγειο των UNIC RESIDENCES. Κατά την κράτηση σας στα UNIC RESIDENCES θα σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε κράτηση για ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου με επιπλέον χρέωση ή δωρεάν χώρο στάθμευσης για ποδήλατο/μηχανή.